Til jer som har booket en nyfødt fotografering.

💚 De første 2 uger af et nyfødt barns liv sover de små meget tungere. Det gør det nemmere at flytte rundt på dem og lægge dem i de søde poseringer vi gerne vil have. Derfor er den optimale alder til en nyfødt fotografering mellem 3 og 14 dage.

💚 Når vi laver newborn – nyfødtfotografering, skal den lille helst sove. Og så er det naturligvis bedst, hvis den lille er træt når I ankommer. Hvis muligt vil jeg sætte pris på, at barnet ikke har sovet, lige inden I har en tid hos mig.

💚 Hvis I er sent på den – så kom hellere for sent, end at stresse. De små mærker det lynhurtigt og det kan påvirke barnets evne til at finde ro under fotograferingen. Det optimale er, at baby sover så tungt som muligt mens jeg fotografere, så bliver det nemmere at flytte rundt på ham/hende mellem de forskellige “setups”.

💚 Når I kommer, starter vi med at babyen bliver ammet/får flaske – det giver ro og når han/hun er både dejlig mæt og træt, har vi de bedste betingelser for at få gode billeder.

💚 Medbring meget gerne rekvisitter som har en speciel betydning for jer, og som vi evt kan bruge til billederne. Det kan være en bamse, et babytæppe bedstemor har strikket ol.

💚 Jeg har selvfølgelig forskellige rekvisitter i studiet til både piger og drenge, Marytæpper, wraps, hårpynt, små sæt tøj, kurve, små senge, flokatis mv.

💚 Jeg har forberedt 3 setups inden I kommer – hvis I har særlige ønsker til farver og rekvisitter er det en god ide at sige til I god tid, så jeg kan nå at forberede det. Og jeg har selvfølgelig god varme i studiet, så den lille ikke kommer til at fryse, når vi fotografere.

💚 Jeg laver også meget gerne billeder med både jer den lille. Hav “roligt” tøj med til disse billeder, og meget gerne også noget med bare arme.

💚 Når I er ankommet og babyen har spist og er klar – vil jeg gerne at I overlader den lille til mig. Jeg starter oftest med et setup, hvor jeg vikler babyen i en wrap, som gør ham/hende tryg og varm. Når babyen er faldet i søvn begynder jeg at fotografere.

💚 Nogle gange tager det lidt længere tid, inden den lille falder rigtigt i søvn. Det gælder derfor om at væbne sig med en god portion tålmodighed og ikke lade sig stresse. Den lille mærker det omgående, hvilket gør det sværere at få de rigtige billeder i hus……..Vi har god tid!

💚 Jeg har oplevet at en nyfødt fotografering har taget lige fra 2 og og helt op til 6 timer, inden det lykkedes at få de helt perfekte pletskud. Jeg har også prøvet at måtte opgive og rykke fotograferingen til næste dag. Og bliver vi mod forventning nødt til at udsætte, er dette naturligvis uden yderligere omkostninger for jer.

Jeg glæder mig til at møde jer og jeres lille ny:-)